Lapset ja nuoret

Kerho- ja harrastustoimintaa lapsille ja nuorille

17-vuotiaat lukiolaiset Bea Koskenniemi ja Tiia Toivonen ovat ohjannet Jyränkölän Nuorten teatterikerhoa kevätkaudella 2016. Bealle kerho on ensimmäinen Jyränkölän Nuorissa. ’’Olen toiminut aiemmin seurakunnan kerhonohjaajana, mutta lukion aloitettuani jouduin lopettamaan ajanpuutteen vuoksi. Viime syksynä Tiia sai sitten minut houkuteltua Jyränkölän Nuorten hallitukseen ja nyt sitten kevätkaudella ohjaajaparikseen teatterikerhoon’’, Bea kertoo taustoistaan. Tiialla sen sijaan on menossa jo neljäs vuosi Jyränkölän Nuorissa. ’’Tulin itsekin toimintaan mukaan kaverin kautta’’, Tiia toteaa. Vuosien aikana Tiia on ohjannut niin leikkikerhoa, poikien action-kerhoa kuin kokkikerhoakin. ”Itsellänikin kerhonohjaus meinasi jäädä taka-alalle ajanpuutteen vuoksi, mutta kun teatterikerhoon tarvittiin ohjaajia, päätimme Bean kanssa ryhtyä vetämään kerhoa.”

Parasta kerhojen ohjaamisessa on tyttöjen mielestä lasten kanssa toimiminen ja se, kun näkee lasten aidosti innostuvan. Haasteellisinta on oma ajankäyttö. ’’Kun pitäisi opiskelun ja työn lisäksi ehtiä omiinkin harrastuksiin’’, balettia harrastava Bea toteaa. ’’Ja huomion jakaminen lasten kesken’’, Tiia lisää todeten toisten lasten tarvitsevan enemmän huomiota kuin toisten.

Kumpikaan ei kuitenkaan kadu päätöstään ryhtyä kerhonohjaajaksi. ’’Täällä on niin hyvä henki ja rento porukka että tätä hommaa on ilo tehdä’’, Bea hymyilee. ’’Suosittelen tätä kaikille nuorille, jotka haluavat olla lasten kanssa tekemisissä ja saada työkokemusta’’, Tiia jatkaa.

Kummatkin tytöt uskovat kerhonohjauskokemuksesta ja hallitustyöskentelystä olevan hyötyä myös tulevaisuudessa. ’’Varmasti myöhemmin töitä hakiessa aiemmalla työkokemuksella on merkitystä. Eikä vastuullisesta hallitustyöskentelystäkään varmasti haittaa ole’’, Bea toteaa.

Jyränkölän Nuoret on vuonna 1974 perustettu paikallista nuorisotyötä tekevä, Setlementtiliittoon kuuluva yhdistys. Toiminnan pääpaino on lasten kerhoissa ja erilaisissa tapahtumissa, kuten lasten syntymäpäiväjuhlissa. Kerhot tarjoavat erilaisia harrastusmahdollisuuksia lapsille ja erinomaista työkokemusta nuorille kerhonohjaajille. Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta löytyy Jyränkölän Nuoret ry:n kotisivuilta jyrankolannuoret.wordpress.com.

Kommentit