Kylät

Polttopuutalkoota auringon paisteessa

vaatimaton, mutta idyllinen mökki Lusissa

Vaatimaton, mutta idyllinen mökki Lusissa

Lusin kyläyhdistyksellä on Myllyjärven rannalla Lusissa mökki, jota se vuokraa. Mökki on vaatimaton, mutta idyllinen. Pieni tupa huokuu lämpöä tulen räiskyessä takassa. Tilava sauna lämmittää useammankin kylpijän. Sähköjä ei ole, mutta mikäs sen mukavampaa kuin illan hämärtyessä istua kynttilöiden valossa. Ulkona on grillausmahdollisuus ja veneellä pääsee nauttimaan Myllyjärven vesistöstä.

Kyläyhdistyksellä on ollut tapana viedä mökille polttopuita vuosittain. Viime kesänä veneet kuljettivat puut mökille ja tänä vuonna päätettiin tehdä puusavotta jäiden aikaan. Pääsiäismaanantai tarjosi upean ilman talkoille.

Polttopuukuorma vedettiin mönkijän avulla jäitä pitkin Myllyjärven mökille

Polttopuukuorma vedettiin mönkijän avulla jäitä pitkin Myllyjärven mökille

Talkooväkenä oli iloista porukkaa sekä kyläyhdistyksen että paikallisen väen tiimoilta lapset mukaan lukien. Polttopuukuorma vedettiin mönkijän avulla jäitä pitkin Myllyjärven mökille. Jäät kantoivat vielä todella hyvin, vaikkakin paikka paikoin vastarannalla näkyi sulia kohtia. Oli vain tiedettävä mistä mennä. Aurinko paistoi ja lapset nauttivat pulkkakyydeistä. Potkukelkalla pääsi myös lujaa lähes peilikirkkaalla jäällä.

Perillä polttopuut saatiin nopeasti pinottua mökin seinustalle kuivamaan auringon lämmittäessä. Olihan mukana reipasta ja innokasta talkooväkeä! Työn tuoksinan jälkeen oli aika istahtaa auringon paisteeseen nauttimaan eväistä. Talkoopäivähän ei ole mitään ilman niitä! Jäällä nautittiin kahvista ja pullasta auringon hivellessä ihoa. Kyllä osaa kevättalvi olla kaunista aikaa! Oli mukava aamupäivä hyvässä hengessä, kiitos asianosaisille!

Jos kiinnostuit Myllyjärven mökistä, niin voit tiedustella sitä numerosta 045 885 5050.

Kommentit