Yhdistykset Yleinen

Kohtaamispaikka POP-UP keräsi väkeä

WP_20160506_009Aurinkoisessa säässä vietetyt kuukausimarkkinat Heinolan torilla houkuttelivat sankoin joukoin heinolalaisia ja ulkopaikkakuntalaisia tutustumaan Jyränkölän kohtaamispaikkojen toimintaan. Paikalla oli mahdollisuus rupatella pullakahvien lomassa Tuttavantuvan vapaaehtoisten kanssa ja kysellä lisätietoja vapaaehtoistyöstä. Osa vapaaehtoisista kiersi torilla ’Lainaa vapaaehtoinen’ -kyltin kanssa. Ideana oli, että kuka tahansa saattoi nykäistä vapaaehtoista hihasta kuullakseen lisää vapaaehtoistyöstä.

Vaikka tempaus houkutteli paikalle enimmäkseen paikallisia, mahtui mukaan myös ulkopaikkakuntalaisia. Monelle sana setlementti ei ollut entuudestaan tuttu, joten samalla kävijöille saatiin kerrottua setlementin arvoista ja lukuisista eri toimintamuodoista.

Jyränkölällä on kolme kaikille avointa kohtaamispaikkaa: Tuttavantupa, Mustikkatupa ja Tommolantupa. Kaikilla tuvilla voi kahvitella ja lukea päivän lehdet. POP-UP-tempauksen tarkoituksena oli lisätä tietoisuutta kohtaamispaikoista ja vapaaehtoistyöstä sekä saada uusia vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita. Vilkkaan toripäivän ansiosta tavoitteet saavutettiin kesäisissä merkeissä.

Myös PlaaniNews esillä

PlaaniNews oli myös esillä samalla teltalla. Uudenlainen nettijulkaisu keräsi useita uteliaita, joista osa oli kuullut hankkeesta jo aiemmin. Mukaan lähteneiden esitteiden ohella kävijät kertoivat, kuinka he aikovat viedä tietoa eteenpäin omissa yhdistyksissään ja verkostoissaan. Kaiken kaikkiaan kävijät pitivät tärkeänä, että yhdistyksille on tarjoutunut mahdollisuus saada pienemmätkin ruohonjuuritason uutisensa julkisuuteen.

Lisätietoja Jyränkölän kohtaamispaikoista ja vapaaehtoistyöstä: http://www.jyrankola.fi/vapaaehtoistyo

Lisätietoja PlaaniNews-hankkeesta tästä.

Kommentit