Liikunta ja urheilu

Yhdessä pyöräillen!

Heinolan Latu järjestää tiistaina 17.5. kaikille avoimen pyöräilytapahtuman. Kaupunkipyöräilyn nimellä pyörivä tapahtuma on yhdistyksen ohjelmassa nyt jo 30. kerran. Vastaavia Suomen Ladun jäsenyhdistysten Yhdessä-pyöräretkiä tehdään toukokuussa yli 60 paikkakunnalla.

Heinolan Latu toivottaa tervetulleiksi kaikenikäiset ja –kuntoiset pyöräilystä innostuneet, niin työmatkapyöräilijät kuin kunto- ja satunnaispolkijatkin. Tapahtuma alkaa klo 17.30. Lähtö- ja maalipaikkana on Latumaja.

Maantiepyöräilijöille suunniteltu reitti on noin 15 km pitkä ja kiertää kaupungin ympäri turvallisia pyöräteitä, osin rantoja pitkin. Tässä on mainio tilaisuus ihailla kesään herännyttä luontoa! Maastopyöräilijät polkevat oman, runsaan 10 km:n mittaisen reittinsä ryhmän oman valinnan mukaan.

Latumajalla on jaossa reittikarttoja. Retkelle osallistuminen on maksutonta, samoin osallistuminen arvontaan ja mehutarjoiluun Latumajalla.

Arkipyöräily on todettu hyvin tehokkaaksi tavaksi parantaa omaa elämänlaatua ja terveyttä. Pyöräily kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa, auttaa painonhallinnassa, parantaa lihasvoimaa ja liikkuvuutta sekä kehittää tasapainoa ja koordinaatiota. Ulkona, erityisesti luonnossa liikkuminen edistää myös henkistä hyvinvointia ja stressin hallintaa. Pyöräilyssä lihaksiin ja niveliin ei kohdistu suuria törmäysvoimia. Siksi se sopii myös henkilöille, joille esimerkiksi kävely ja juokseminen tuottavat hankaluuksia.

Lisätietoja Heinolan Ladusta: heinolanlatu.suomenlatu.org.

 

Kommentit