Liikunta ja urheilu

Pyöräilyä parhaimmillaan

Heinolan Ladun kolmaskymmenes kaupunkipyöräily poljettiin tiistaina 17.5. raikkaassa kevätsäässä. Maantiereitille starttasi yli 50 fillaristia, joukossa useita lapsia ja nuoria. Maastoon suuntasi uljas kahdeksan pyöräilijän rivistö. Niin osanottajat kuin järjestäjätkin olivat tapahtumaan tyytyväisiä.

Yhdessä pyöräillenMaantiereitin pituudeksi tuli hieman alle 15 km. Latumajalta lähdettiin Sepon johdolla Reuman suuntaan loivaan ylämäkeen. Suuntaa vaihdettiin Rautsalossa, josta ylitettiin salmi radan varren kevyen liikenteen väylää pitkin. Tommolan rannassa aukesivat huikaisevat näkymät järvelle, ja monen vauhti hidastui automaattisesti maiseman ihailua varten. Ensiapuvastaava Markku oli parkkeerannut autonsa Rantapuiston alkuun, hän oli valmiina auttamaan teknisissä ja fyysisissä ongelmissa, mutta sellaisia ei ilmaantunut. Kaikki jatkoivat hyvässä järjestyksessä Kumpeliin ja siitä Tähtihovin ohi. Latumajalle palattiin sisämaareittiä myöten. Sama reitti oli poljettu jo parina viime vuonna. Osallistujista moni kertoikin ottaneensa sen vakioreitikseen: kevään vaihtuessa kesään ja edetessä syksyyn reitin varren näkymät ja värit vaihtuvat koko ajan. Joku huokasikin, että kyllä meillä on Suomen kaunein kaupunkipyöräilyreitti!

Yhdessä pyöräillen1Maastopyöräilijät vetivät Arton perässä oman, runsaan 10 km:n reittinsä. Latumajalta päästiin Rainioon, sieltä Lakeasuolle ja mutkitellen Rupivuoren huipulle, matka taittui polkuja ja sorateitä pitkin. Kolmella pyöräilijällä oli allaan läskipyörä, jonka kehitys alkoi 80-luvulla Alaskassa.

Latumajalla oli tarjolla mehua ja keksejä. Osanottajien kesken arvottiin tavarapalkintoja. Osanottomaksua ei peritty, ja tarjoilukin oli ilmaista. Tällaisessa tapahtumassa tiivistyy latuyhdistyksen periaate: Liikutaan iloisesti yhdessä, vähin kustannuksin ja ilman kilpailua.

Heinolan Ladun seuraava maastopyöräretki tehdään su 12.6.16 Latumajalta. Maantiepyöräilijät suunnittelevat osallistumista Kymi-Vuoksen kesäpäivien viestipyöräilyyn 25.7.16 Heinolasta Jaalaan. Lisätietoja voit lukea Heinolan Ladun kotisivuilta.

Teksti ja kuvat: Sirpa Mäkilä

 

Kommentit