Lapset ja nuoret Yhdistykset

Isosisko- ja isovelitoiminta – Tukea lapsille ja nuorille

Isosisko- ja isovelitoiminta on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Heinolan paikallisyhdistyksen yhteydessä toimiva vapaaehtoistyön muoto, joka on tarkoitettu aikuisille naisille ja miehille. Toiminnan ideana on antaa omaa aikaa ja tukea ensisijaisesti iältään n. 6 –16 vuotiaille tytöille ja pojille, jotka ehkä ovat yksinhuoltajaperheistä ja joiden omassa lähipiirissä ei ole riittävästi resursseja viettää aikaa heidän kanssaan tai viedä erilaisiin heitä kiinnostavien harrastusten pariin. Yhdessäolo voi olla esim. liikunnallista kuten uinti, lenkkeily, pyöräily, luistelu, hiihto tai erilaiset pallopelit. Se voi olla myös muuta arkista toimintaa kuten esim. retkeilyä, askartelua, valokuvausta, elokuvia ja taideharrastusta. Se voi olla tavallista arkista puuhastelua; ompelua, polkupyörän huoltoa, kasvimaan hoitoa, kummankin osapuolen kykyjen, mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaisesti. Pääasia on, että molemmat kokevat sen mielekkääksi ja mukavaksi toiminnaksi. Tällaisen yhteisen harrastuksen tai liikunnan parissa toimiminen tuottaa iloa ja hyvää mieltä. Yhteisiä tapaamisia voi olla esim. 1–4 viikon välein, 2–3 tuntia kerrallaan, huoltajan, lapsen ja ”isosiskon” tai ”isoveljen” kesken sovittavien tapaamisaikojen puitteissa.

Toimijoiden vastuu

”Isosiskona” tai ”isoveljenä” toimiminen sopii tavalliselle, vastuuntuntoiselle, terveet elämäntavat omaavalle aikuiselle naiselle tai miehelle. Lapselle tai nuorelle on tärkeää, että hän kokee olevansa turvallisessa, luotettavassa ja vilpittömässä seurassa. Nainen tai mies, joka tuntee, että tulee toimeen lasten ja nuorten parissa, sopii hyvin ”isosiskoksi” tai ”isoveljeksi”. Toimintaan osallistuvan tulee olla ehdottoman luottamuksellinen ja vaitiolovelvollinen asianomaisen perheenjäsenen ja hänen perheensä yksityisissä asioissa. Isosisko-naisilla tai isoveli-miehillä tulee olla puhdas rikosrekisteri. Hyvä periaate toiminnassamme on: Minkä lupaa sen pitää! Haluamme olla tuottamassa perheille elämäniloa ja tukea arjen keskelle luottamuksellisesti. Isosisko-isovelitoiminnassa mukana olevan tulee luonnollisesti noudattaa MLL:n omia toimintaperiaatteita ja arvoja sekä kunnioittaa hyviä tapoja ja säädettyjä lakeja.

Miten osallistua Isoveli-toimintaan Heinolassa?

Toiminta tapahtuu Mannerheimin Lastensuojeluliiton Heinolan paikallisyhdistyksen alaisuudessa. Mukaan tuleva saa osallistujaryhmän vertaistuen sekä toimintaan liittyvää asiantuntijatukea. Isosisko-naiset ja isoveli-miehet kokoontuvat lisäksi yhteisiin palavereihin silloin tällöin. Joskus vietetään yhteisiä saunailtoja tai kokoonnutaan jonkin liikunnan tai seurapelin merkeissä. Jokainen tästä toiminnasta kiinnostunut on tervetullut tutustumaan toimintaamme ensin yhteisiin palavereihin, ennen kuin tekee päätöksen aktiivisesta mukaan tulosta.

Toivomme apua tarvitsevien lasten vanhempien, kuten myös ”isosiskoiksi” tai ”isoveljiksi” ilmoittautuvien, antavan yhteystietonsa mieluiten tekstiviesteinä puh. numeroon: 044 585 3018, tai sähköpostiosoitteeseen: isoveli(at)mllheinola.fi .

Lisätietoja saa MLL:n Heinolan paikallisyhdistyksen puheenjohtajalta puhelinnumerosta 044 585 3018, mieluiten iltaisin klo 18.00 jälkeen.

Tervetuloa mukaan isosisko- ja isovelitoimintaan!

Kommentit