Lapset ja nuoret

Kesätyöpassikampanjan avulla työllistyi yli sata nuorta

Jo neljättä kertaa järjestetty kesätyöpassikampanja oli suosittu tänäkin kesänä. Heinolan kaupungin, Lions Clubien, Heinolan seurakunnan, Heinolan työnantajayhdistyksen ja Heinolan Yrittäjien rahoittaman kampanjan tavoitteena oli työllistää 117 nuorta. Tavoitteeseen päästiin, sillä kaikki kampanjaa varten varatut passit käytettiin. Kampanjan käytännön toimista vastasi Jyränkölän Setlementin VirtaaTyöstä –projekti ja Lions Club Heinola Jyrängön tilitoimisto. Passilla työnantaja sai 250 euron tuen työllistäessään 14-17-vuotiaan heinolalaisen nuoren, joka ei ollut päässyt kaupungin tai seurakunnan kesätyöpaikkoihin.

Kesätyöpassikampanjan kautta nuoret ovat työllistyneet monipuolisiin työtehtäviin mm. lukuisissa eri yrityksissä, maatiloilla ja yhdistyksissä. Myös kotitaloudet ovat työllistäneet nuoria esimerkiksi ruohonleikkuussa ja pienissä kotitöissä. Kokemukset ovat olleet hyviä.

’’Nuoret ovat osoittautuneet reippaiksi ja muutamien nuorten työsuhteet ovatkin jatkuneet kampanjan jälkeen’’, VirtaaTyöstä -projektin Kati Hämäläinen kertoo edellisvuosien kokemuksiin perustuen.

Nuoria työn touhussa.

Nuoria työn touhussa.

Lisätietoja kampanjasta: jyrankola.fi

Kuvat: Sari Virtanen

 

 

Kommentit