Kulttuuri Kylät

Lokaali tarjoaa viisi erilaista retkeä

Lokaali – Valtakunnalliset kyläpäivät pidetään Päijät-Hämeessä ja Heinolassa 10.-11.9.2016.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille maaseudun ja kylien toimijoille sekä paikallisesta kehittämisestä kiinnostuneille.

Viikonlopun aikana päijäthämäläinen kyläelämä esittäytyy monien tapahtumien ja retkikohteiden avulla. Lokaalissa  julkistetaan Valtakunnallinen vuoden kylä 2016. Koko Lokaalin ohjelmaan voit tutustua tämän artikkelin lopusta löytyvästä linkistä.

Lauantain 10.9. retket:

Retki 1 / Hinta 30€

”Pari Päijänteen helmeä” / Vanha Vääksy – Padasjoki – Kellosalmi-Seitniemi-Virmaila

Retkellä käydään ensin Vanhassa Vääksyssä, jossa on meneillään Sadonkorjuumarkkinat ja Avoimet ovet ja pihat -tapahtuma. Matka jatkuu Padasjoelle, jossa kyläillään Kellosalmi-Seitniemi-Virmailan kyläyhdistyksen pelastamassa naivisti-taiteilija Enni Idin kodissa. Lisäksi tutustutaan kalasatamaan ja käydään ihastelemassa Päijännettä maisematornissa.

Retki 2 / Hinta 30€

”Pyhimyksiä ja elämyksiä” / Keskiaikainen Hollola ja Vanha Vääksy

Retken keskiössä on Hollolan kirkonkylä. Retkeen sisältyy vierailu Hollolan keskiaikaiseen kirkkoon, jossa kerrotaan keskiaikaisista pyhimyksistä. Lisäksi tutustutaan keskiaikaiseen elämään Hollolan keskiaikaseuran opastuksella. Paluumatkalla bussi pysähtyy Vanhassa Vääksyssä, jossa on sadonkorjuumarkkinat ja Avoimet ovet ja pihat -tapahtuma.

Retki 3 / Hinta 30€

”Pienet ja pirteät kylät korvessa” / Pääsinniemi ja Ravioskorpi

Retkellä tutustutaan Pääsinniemen kylätaloon, joka on kunnostettu Leader-hankkeena kyläläisten talkootyönä. Seuraavaksi vieraillaan Ravioskorven kylätalolla, jossa kerrotaan mm. kylän ainutlaatuisesta syntyhistoriasta ja nykyisen kyläyhdistyksen toiminnasta. Kohteena on myös syysasussaan loistava PerennaPuutarha Pöntinen.

Retki 4 / Hinta 40€

”Vesiteitse viinitilalle ja kärrytietä kartanoon” / Kalkkinen ja Urajärvi

Retki kulkee sisävesilaivalla Kalkkisiin, jossa toimii aktiivisesti nuorisoseura ja kyläyhdistys. Retkellä tutustutaan myös paikallisen viinitilan Pihamaan toimintaan. Retki jatkuu bussilla Urajärven kartanoon, jossa paikalliset toimijat pyörittävät Urajärven kartanon museotoimintaa ja kyläteatteria. Seuraava kohde on entinen kyläkoulu, jossa tutustutaan Urajärven seudun kouluosuuskunta Uskoon.

Retki 5 / Hinta 30€

”Heilastelua Heinolassa” / Heinolan kirkonkylä, Lusi ja Paaso

Retkellä käydään Heinolan torilla Kylätori -tapahtumassa ja tutustutaan Lähiruokatori Heilaan, jossa on tarjolla pientuottajien korkealaatuisia ja puhtaasti tuotettuja tuotteita. Retkellä tutustutaan Heinolan kirkonkylän kyläyhdistyksen toimintaan kylätalo Kyläpirtillä sekä vieraillaan empiretyylisessä Tuusjärven kartanossa. Seuraavaksi matka jatkuu vanhaan navettaan perustettuun Hienopuuseppä Jari Karppisen puusepänverstaaseen.

Kaikki retket lähtevät hotelli Kumpelin pihasta klo 10. Paluu noin klo 16 Kumpelin pihaan. Retket sisältävät kuljetukset, lounaan, iltapäiväkahvin ja opastukset.

Retkille voi ilmoittautua tästä linkistä.

LOKAALI-ohjelma

 

Kommentit