Seurakunta

Kirkonkylässä vietettiin rosvopaistijuhlaa

Heinolan seurakunta järjesti kirkonkylässä sunnuntaina 28.8. rosvopaistitapahtuman. Messun jälkeen seurakuntatalossa nautti lounasta kolmesataa ruokailijaa. Yhdessäoloa jatkettiin jälkiruokakahvilla pihalle pystytetyssä teltassa, jonne Pappilan piiat olivat järjestäneet myös arvontaa.

Järjestelyissä oli mukana yli viisikymmentä vapaaehtoista. Paistin valmistus aloitettiin  tulien sytyttämisellä lauantaina puolen päivän aikaan. Pappilan rengit hoitivat tulta koko yön, kunnes paisti saatiin hiillokselle kypsymään kolmelta yöllä. Lohien loimutus aloitettiin aamulla. Paljon käsiä tarvittiin lisäksi perunoiden kuorintaan, tarjoiluun ja tilojen järjestelyyn. Myrsky toi tällä kertaa lisäjännitystä tapahtumaan, mutta aamu valkeni aurinkoisena ja tarjoilu onnistui suunnitelmien mukaisesti.

Lounaalla kerättiin tuloja lähetystyöhön seurakunnan nimikkotyön kohteissa. Joka toinen vuosi järjestetty  rosvopaisti  on odotettu tapahtuma, johon saapuu kaiken ikäisiä yhdessä aterialle. Monet vapaaehtoiset antavat mielellään työpanoksensa sen järjestämiseen.

heinolanseurakunta.fi

Kommentit