Kylät

Lusin nappisilmät

Kesä on ohi ja rauhoitutaan syksyn viettoon. Lusissa on ollut vilkas kesä karitsointien ja varsomisen suhteen. Uusia pieniä elämän alkuja on syntynyt maatiloille. Kävin tyttäreni kanssa vierailulla eräällä tilalla, jossa syntyi karitsojen lisäksi varsa vanhemmalle suomenhevostammalle. Ihastelimme pienoisia, pörröisiä karitsoja ja uljasta vaaleaa varsaa.

Lusin_nappisilmät

Karitsoja.

Karitsoja syntyi pitkin kevättä ja kesää, osa oli jo kasvanut isoiksi, mutta löytyi tilalta myös pienempiä veijareita. Kyllä lampaan karva osaakin olla pehmoinen!

Pehmoinen oli myös varsan turpa. Tammavarsa oli kovin utelias uusien ihmisten suhteen, ei kuitenkaan ihan heti uskaltautunut lähelle. Hetken seisottuamme laitumella varsa kiinnostui meistä uusista ihmisistä. Tuli jopa niin lähelle, että saimme paijattua ja rapsuteltua sitä. Tämä varsa oli terhakan ja uteliaan oloinen. Siitä kasvaa varmasti oikein kuuliainen ja ihmisystävällinen hevonen.

Teksti ja kuvat: Heidi Saloranta

Kommentit