Lapset ja nuoret Yhdistykset

Tukioppilastoimintaa Heinolassa jo 40 vuotta

Mannerheimin Lastensuojeluliiton tuottama tukioppilastoiminta on aloittanut Heinolassa jo vuonna 1976. Tukioppilaskoulutus on järjestetty MLL:n Heinolan paikallisyhdistyksen sekä koulujen ja kouluttajan kanssa yhteisesti sopien yleensä nykyisin kevätlukukaudella. MLL:n Heinolan yhdistys palkkaa kurssille vetäjän. Peruskurssi käsittää yleensä kaksi 6-tuntista koulupäivää. Lisäksi voidaan järjestää peruskurssin käyneille jatkokurssi, joka kestää yhden 6-tuntisen koulupäivän. Yhdistys hakee Heinolan kaupungilta vuosittain avustusta tukioppilaskoulutuskulujen kattamiseksi. Yleensä rahallista apua on aina saatu. Kiitos Heinolan kaupungin viisaiden päättäjien! Koulutettavat vapaaehtoiset oppilaat ovat 8-luokkalaisia, vastuuntuntoisia, tavallisia reippaita tyttöjä ja poikia.

Miten tukioppilaaksi pääsee?

Tukioppilasvalinnoissa voi olla monia erilaisia koulukohtaisia menettelyjä. Tukioppilaskoulutukseen hakeutuminen ja sen läpäiseminen on edellytys tukioppilaaksi pääsyyn. Tukioppilaana oleminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Jos olet kiinnostunut toisten auttamisesta ja ryhmässä toimimisesta, ”tukarina” oleminen voi olla juuri sinun juttusi! Kysy oman koulusi tukioppilasohjaajalta, miten voit päästä mukaan. Oman koulun tukioppilastoiminnasta kannattaa kysellä myös ”vanhoilta” tukioppilailta. Opettajilta ja tukioppilailta saatu palaute on ollut myönteistä. ”Tukarina” toimimisesta voi olla hyötyä myös myöhemmin, esimerkiksi tulevissa opinnoissa ja ammatissa.

Teksti: Lauri Laitinen

Kuva: MLL / Matti Matikainen

mllheinola.fi

 

Kommentit