Yleinen

Kauppakadun joulutupa täynnä joulun tunnelmaa

Kauppakadun Joulutupa avautui toisen kerran Heinolan joulunavauksen yhteydessä. Joulutuvassa on seitsemän tunnetun heinolalaisen koristelemia joulukuusia. Näyttelyssä kävijät arvailevat kuusen koristelijat ja valitsevat mieluisan kuusensa.

Näyttely edustaa uudenlaista jouluun johdattavaa jouluperinnettä Heinolassa. Järjestäjille näyttelyn suosio oli viime jouluna yllätys. Mieluisinta joulukuusta kävi etsimässä ja äänestämässä 721 henkilöä. Viime vuoden koristelijat ovat itse etsineet seuraajan tämän vuoden kuusen koristelijaksi.

Joulutuvan idea lähti liikkeelle huolesta keskustan tyhjistä liikehuoneistoista. Joulutuvaksi puettu Kauppakadun liikehuoneisto oli yksi näistä tyhjillään olevista liiketiloista. Heinola-Seura ja Heinolan Kaupunkisydän lähtivät varustamaan ainakin yhden keskeisen torin varrella olevan huoneiston jouluiseen tunnelmaan. Liikehuoneiston omistaja luovutti tilan käyttöön. Timo Rajajärven kuusifarmi Myllyojalta toi paikalle kymmenen vuoden ikäiset kasvatetut kuuset. Koristelijat tekivät niistä näköisensä joulukuusen. Syntyi kaupunkikuvaan piristävä ja onnistunut yhteistyön tulos.

Tervetuloa vierailemaan joulutupaan! Joulutupa on avoinna joka päivä klo 12-16. Pienille ryhmille sopimuksesta avoinna muulloinkin. Sovi esittelystä 044 579 2064.

Teksti ja kuva: Kalevi Peltola

Kommentit