Liikunta ja urheilu

Antti Raita Plaanin riveihin

Antti Raita nähdään vuoden tauon jälkeen Plaanin sotisovassa. Heinolalaiselle jalkapalloyleisölle Raita on erittäin tuttu pelaaja. Joulukiireiltään Raita saatiin myös pelaajahaastatteluun.

Raidan merkitys joukkueelle korostuu joukkueenjohtaja Antti Heikkisen kommenteissa.

– Kovan luokan pelimiehestä on kyse, joka ei paljon esittelyjä kaipaa. Mustat Copa Mundialitkin kertoo, että kyseessä on kokenut ja hieno jalkapalloilija, Raidan nimen sopimuspaperiin saanut Heikkinen hykertelee.

Heikkisen papereissa tuore pelaajavärväys on tärkeä osa suurempaa suunnitelmaa.

– Raidan saanti joukkueeseen tukee tavoitetta, joka on sarjavoitto ja samalla nousu kolmoseen ensi kaudeksi, Heikkinen julistaa.

Väkivaltaa, voimakeinoja tai väärennettyä rahaa ei tarvinnut taaskaan neuvottelukeinoina käyttää, vaan Raita rustasi puumerkkinsä ilomielin seuran tarjoamaan sopimuspahviin.

– Kyllä näinkin voi sanoa. Kysyin myös perheeltä mielipidettä asiaan. Heikkisen Antin kanssa keskusteltiin ja päästiin sekä perheen että seurajohdon kanssa siihen lopputulokseen, että Plaanin paita puetaan päälle vuoden tauon jälkeen.

Raita ei suinkaan malttanut pysyä viime kaudellakaan pois kentän laidalta, vaan jännitti Plaanin pelejä katsomosta käsin.

– Kävin useampia kotipelejä katsomassa ja joukkoon mahtui omiin silmiin erittäin loistavia otteita kuin myös niitä, joissa hommat ei aivan suunnitelmien mukaan mennyt. Vaihteleva kausi ainakin tulosten perusteella.

Tulevalta kaudelta Raita odottaa erityisesti Korian Ponnen kohtaamista.

– Sarjassa on luvassa tasaisia ja kovia vääntöjä. Erityisesti pelit Korian Pontta vastaan jäi aikoinaan mieleen, kun Plaanin riveissä heidät kutosdivarissa kohdattiin. Täytyy sanoa, että jos sama meininki jatkuu heidän noustua neloseen, niin kuumia kamppailuja on aika varmasti luvassa. Ylipäätään sarja on tasainen ja helppoja pisteitä ei taatusti ole luvassa.

Harrasteturnauksissa mies on päässyt pelaamisen makuun.

– Muutama harrasteturnaus on tässä joulukuussa jo futiksen osalta pelattu ja kyllähän futis mukavaa puuhaa on vuodenajasta riippumatta.

Joulunsa jalkapalloilija viettää perinteisin menoin.

– Perheen kanssa ollaan Heinolassa sekä minun vanhempien luona kuin myös anoppilassa. Luvassa on perinteikäs joulu.

Joulupöydän tähdeksi Raita arvostaa Juice Leskisenkin suosiman jouluherkun.

– Sika tottakai!

Pukille Plaanin tuore sopimuspelaaja esittää hartaan toiveensa.

– Toivon, että joukkue pysyisi mahdollisimman terveenä läpi kauden.

Kesä on luonnollisesti jalkapalloilijan parasta aikaa, ainakin Suomessa. Mutta mitä jalkapalloilija tekee talvisin tuiskun tuiverruksen keskellä?

– Odottaa, että nurmi rupeaa vihertämään. No, mutta rehellisesti sanottuna pohja luodaan jo talvella. Jos haluaa taistella noususta, niin pitää olla valmis jo ensimmäisissä kevään sarjapeleissä taistelemaan joka pallosta ja voittamaan kaikki kaksinkamppailut.

Joukkueenjohtaja Heikkinen lupailee seuraavia pelaajasopimuksia julkistettavaksi ensi vuoden puolella.

– Lisää sopimusjulkaisuja luvassa tammikuun puolivälissä, Heikkinen lupaa.

unionplaani.com

Kommentit