Kulttuuri Yleinen

Kadonnutta Heinolaa

Valokuvalla on tärkeä tehtävä paikkakunnan perinteen tallentamisessa ja vaalimisessa. Siksi Heinola-Seura ja Heinolan kaupunginmuseo järjestävät Heinolan X Kotiseutupäivään liittyen kaupunginmuseossa jo neljännen kerran valokuvanäyttelyn teemalla ”Kadonnutta Heinolaa”. Tämän vuoden näyttelyn avaus on Allinpäivän iltana klo 18.00 ja näyttely on avoinna koko helmikuun ajan museon aukioloaikoina.

Ensimmäisessä näyttelyssä tammikuussa 2013 tutustuttiin Kadonneeseen Heinolaan Itä-Hämeen lehtikuvaaja Anja Hallan kuvien myötä. Näyttelyssä oli kuvanäkymiä vuosilta 1965-1985.

Seuraavana vuonna 2014 elettiin näyttelyssä heinolalaisten arjessa ja juhlissa vuosina 1955-1975 ja kuvaajina olivat Karjalasta Heinolaan muuttaneet Lauri ja Seppo Pihla.

Allin päivänä 2015 avattiin Esko Rantasen näyttely. Hän on valokuvannut yli 60 vuoden ajan syntymäseutuansa Heinolaa; entistä Heinolan maalaiskuntaa ja sittemmin Heinolan kaupunkia. Kuvauskohteina olivat heinolalainen maisema ja sen ihmisten arki. Kuvat edustivat näkymiä 1970-luvulta 1990 –luvulle.

Tämän vuoden näyttely esittelee Heinolassa syntyneen valokuvaaja Pentti Pitkälahden valokuvia vuosilta 1960-1980.

Tutustu koko Kotiseutupäivän ohjelmaan tästä.

Teksti: Kalevi Peltola Valokuva_näyttely

Kommentit