Lapset ja nuoret Yhdistykset

Jyränkölän Nuoret on lopettanut toimintansa

Lapsi- ja nuorisotyötä Heinolassa vuodesta 1974 asti tehnyt Jyränkölän Nuoret ry on lopettanut toimintansa. Muutaman viime vuoden aikana yhdistyksen toiminta oli keskittynyt lasten kerhoihin, syntymäpäiväjuhlien järjestämiseen ja tapahtumissa mukana olemiseen. Toimintaan sitoutuneiden ohjaajien ja kerhojen pienten osallistujamäärien vuoksi kerhotoiminta ehti hiipua huippuvuosistaan, jolloin kerhoja oli vuosittain reilu parikymmentä ja osallistujia jopa pari sataa.

Yhdistyksellä on ollut myös erilaista hanketoimintaa. Nykyinen toimitila Kauppakadulla, kirjastoa vastapäätä, otettiin käyttöön hankerahoituksen turvin vuonna 2013. Kerhotuvalla (entinen Tyttöjen tupa) on järjestetty mm. kerhoja ja lasten syntymäpäiväjuhlia.

Lopullinen päätös yhdistyksen purkamisesta tehtiin, kun viimeisin hankerahoitushakemus RAY:ltä ei saanut myönteistä päätöstä joulukuussa 2016. Yhdistys on saanut tukea mm. Heinolan kaupungilta, opetus- ja kulttuuriministeriöltä sekä Jyränkölän Setlementti ry:ltä. Tuet ovat kuitenkin olleet niin pienimuotoisia, ettei niillä ole voitu palkata yhdistykselle omaa, toimintaa kehittävää nuorisotyöntekijää.

Jyränkölän Nuoret ry on ollut Suomen Setlementtiliiton jäsen ja se on toteuttanut setlementtiliikkeen lapsi- ja nuorisotyötä Heinolan alueella. Yhdistyksen lopettamisesta huolimatta setlementtinuorisotyö Heinolassa jatkaa toimintaansa, tosin eri muotoisena, Jyränkölän Setlementti ry:n toimesta.

Kommentit