Seurakunta

Heinolassa kristityt juhlivat vappua yhdessä

Heinolan kristilliset seurakunnat järjestivät vappupäivänä jo perinteeksi muodostuneen Jeesus-marssin ja ohjelmaa torilla. Tapahtumaa olivat toteuttamassa evankelis-luterilainen seurakunta, helluntaiseurakunta, adventtiseurakunta ja vapaaseurakunta.

Kulkue kokoontui Maaherranpuistossa, josta sen reitti kulki torille musiikin ja laulujen säestämänä. Marssia värittivät keltaiset ilmapallot ja erilaiset liput.

Torilla juontajana toiminut pastori Risto Auvinen Heinolan evankelis-luterilaisesta seurakunnasta muistutti, että Jeesuksen sanoma sopii myös vappuun. Raamatussa Jeesus sanoi työtätekeville: Tulkaa minun luokseni kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Helluntaiseurakunnan nuorisopastori Johanna Lahtinen kertoi puheessaan, kuinka oli selvinnyt vaikeasta elämäntilanteesta ja totesi, että hän mieluummin kohtaa elämässä eteen tulevat kipeät asiat Jeesuksen kanssa kuin ilman häntä.

Tapahtumaa säesti torvisoittokunta Waskiveljet Paavo Haapiaisen johdolla. Yhteislauluihin johdattivat Elina Karonen ja Harri Koski, Mika Vilkon säestäessä pianolla. Tanssiryhmä Nardus esitti vauhdikkaan ylistystanssin kappaleeseen Laulu Suomelle.

Vappua torilla vietettiin aurinkoisessa säässä. Yhteinen rukous seurakuntien edustajien johdolla sekä suvivirsi lähettivät osallistujat jatkamaan vappupäivän juhlimista.

Teksti: Irja Voutila

Kommentit