Lapset ja nuoret Liikunta ja urheilu

Heinolan Voimisteluseuran joukkueet kilpailivat Leppävirralla

Joukkuevoimistelijat ympäri Suomea kokoontuivat nyt toista kertaa Leppävirran Kalakukko cupiin lauantaina 6.5. Kilpailussa oli mukana yhteensä 62 joukkuetta, noin 600 voimistelijaa valmentajineen ja huoltajineen.

Heinolasta Pegasus joukkue oli mukana 12-14- vuotiaiden harrastesarjassa. Joukkue sijoittui kolmen muun joukkueen kanssa kategoriaan 5 ja oli siis jaetulla neljännellä sijalla. Sarjassa oli yhteensä mukana 19 joukkuetta, joten sijoitus oli erinomainen. Pegasus joukkueessa voimistelivat Aino Aarikka, Ella Arvela, Elisa Laxström, Ada Naakka, Oona Nurminen, Vieno Nykänen, Jutta Pitkä, Viivi Siltala, Aino Särkelä, Amanda Vikman, Sanni Warto.

Yli 16-vuotiaiden harrastesarjassa kilpaili Valkyria-joukkue, joka sai saaliikseen yhteispistemäärän 9,25. Erityisesti suorituspisteissä Valkyria paransi ohjelmaa erittäin paljon. Esityksessä jaetaan lisäksi myös tekniset ja taiteelliset pisteet. Valkyria paransi huomattavasti suoritustaan edellisistä kilpailuistaan. Valkyria joukkue saa miinuspisteitä puuttuvista voimistelijoista, mutta ensi kaudelle joukkue on saamassa täydennystä ja tulee täysilukuiseksi viidellä voimistelijallaan. Valkyria joukkueessa voimistelivat Tytti Kalliokulju, Iines Volanen ja Ida Oittinen.

Heinolan Voimisteluseura meni kisoihin yhteiskuljetuksella Käpylän Voimistelijoiden kolmen joukkueen kanssa. Käpylän Voimistelijoiden Minessa joukkue nappasi ensimmäisen mitalinsa, hopeisen, 12-14-vuotiaiden harrastesarjassa.

Teksti ja kuva: Teija Naakka

Kommentit