Yleinen

Allu-Ilona Heinolan vaakunaan

Jyränkölän maskotiksi hiljattain nimetty alpakka Allu-Ilona tullaan näkemään jatkossa myös Heinolan vaakunassa.  Ehdotus tutuksi tulleen ilveksen vaihtamisesta alpakaksi tuli kaupunginhallitukselta, joka katsoi Allu-Ilonan tuovan vaakunaan vakavahkoa ilvestä enemmän iloa. ”Allu-Ilonan katseesta näkee sen olevan avoin tulevaisuudelle ja suhtautuvan rohkeasti ajan mukanaan tuomiin muutoksiin”, kaupunginhallituksen edustaja muotoilee muutoksen perusteluiksi.

Samassa yhteydessä esiin nousi ajatus Allu-Ilona patsaasta. Patsaan tuleva paikka on vielä avoin, mutta materiaalit sen valmistamiseen jo pohdinnassa. ”Pitää miettiä tarkkaan millainen turkki näyttäisi myös sateiden ja lumimyräköiden jälkeen raikkaalta ja siistiltä. Toisaalta on myös huomioitava mahdolliset tulevat helteet”, Allu-Ilonan muotoilija ja tulevan patsaan suunnittelija Piritta Peltola pohtii.

Allu-Ilona tullaan näkemään Heinolan vaakunassa 1.4.2018 alkaen.

Kommentit