Marjan matkassa

On taas kevät, kuljen Kaivannon rantaan

Kuuntelin nuorena Tavaramarkkinoiden On siis kevät kappaletta tyyliin aamusta iltaan, niin upea kappale se oli silloin, ja on edelleenkin. Joka kevät se soi korvissani ja päätyy kuvateksteinä kuviini, koska se tuo minulle kevään tunnelman.
Minäkin kuljen Kaivannon rantaan melkein joka päivä, katsomaan joko ne jäät ovat lähteneet, joko pääsee uimaan, mutta kukaan ei ole kyllä tarjonnut minulle salmiakkia ja vaikka tarjoaisikin, kieltäytyisin, olenhan karkkilakossa.
Siitä sitten Tommolaan tai Tähtihoville päin, omalle rantabulevardille.
Heinolan mahtava luonto houkuttelee kyllä ulkoilemaan ja pitkä kävelytie Tommolasta Tähtihoville, kaunis rantatiemme, on jotain niin upeaa, mistä saamme olla kyllä onnellisia ja ylpeitä. Sitä pitkin on mahtava lenkkeillä koiran kanssa tai pyöräillä. Toivoisin vain lisää roskiksia matkan varrelle, niille koirankakkapusseille ja muillekkin roskille.

Tänään Kaivannossa jäät olivat jo pieninä lauttoina, lähtövalmiina.
Minä olen innokas uinnin ystävä ja Kaivanto on lähirantani. Lisäksi rakastan katsella ja kuvata siellä auringonlaskuja.
Tällä hetkellä värimaailma on mielestäni hyvin kaunis; okraa ja sierraa, kuivuneet korret ja rusehtava maa, ennen kuin hento vihreä tulee ja häikäisee kauneudellaan.
Carpe diem ystävä, nyt nautitaan joka hetkestä.

Marja Kytö
Tuokiokuvia elämästä, väreistä ja eläimistä

Kommentit