Kulttuuri Seurakunta

Suvivirsi kolmannen kerran Kirkkopuistossa

Suvivirsi Kirkkopuistossa raikui ylevän juhlallisena koulujen päättäjäispäivänä 4.6.2016. Heinolan Musiikinystävien puhallinorkesterin tulo mukaan suvivirsiperinteen vaalimiseen täydensi tapahtuman formaatin Heinolaan sopivaksi. ”Pieni kaupunki, iso elämä” – ”Pieni tapahtuma, suuri elämys”.

Kotikirkon kellot kertoivat keskipäivän taittumisesta ja kutsuivat jälleen runsaan yleisön ottamaan suvivirrellä vastaan Heinolan kesän 2016.Suvivirsi2

Musiikinystävien soittama Suomalainen rukous johdatti paikalla olijat ajatuksissaan oman runoilijamme Uuno Kailaan sanoittaman rukouksen äärelle.

SuvivirsiHeinola-Seuran puheenjohtaja Kalevi Peltola esitti kiitokset heinolalaisille siitä, että kaksi vuotta sitten aloitettu suvivirsiperinne on yhä voimistunut ja uusia suvivirren ystäviä on tullut mukaan. Hän iloitsi myös siitä, että musiikinystävät ovat tulleet mukaan juhlistamaan tätä hienoa perinnetapahtumaa.

”Kymmenet suvivirsitapaamiset eri puolella Suomea osoittavat, että Lilli Paasikiven pari vuotta sitten virittämällä idealla oli tilaus. Suvivirsi on meille suomalaisille rakas, tärkeää kulttuuriperintöämme, jota haluamme vaalia ja näin julkisesti se näillä laulajaisilla yhdessä todistaa.”

Kauniissa kesäsäässä ”kaikkein virtten suloisin” kuulosti komealta Musiikinystävien puhallinorkesterin säestämänä. Kapellimestarina toimi Laura Lecklin.

Kesä 2016 oli toivotettu tervetulleeksi Heinolaan.

Teksti ja kuvat: Kalevi Peltola

 

Kommentit