Yleinen

Heinolan 22. Unikeoksi valittiin Irja Mällönen-Valkeinen

Kylpylän rannan runsas yleisö otti uuden unikeon vastaan Unikeonpäivän aamutapahtumassa 27.7.2016 Kymen vilpoisista aalloista kunniakujalla. Maila Pakarinen ja Pirjo Hepo-oja muodostivat portin uudelle unikeolle saapua yleisön onniteltavaksi. Mukana olivat myös juuri päättyneen vihdantekokilpailun tuoreet tuotokset. Vuoden 2016 unikeko on Heinolan 22. unikeko.

***************

Heti kaupalliselle alalle valmistuttuaan Irja Mällönen perusti vuonna 1978 Heinolaan oman tilitoimiston, joka täyttää parin vuoden kuluttua 40 vuotta.

Työnsä ohella uusi unikeko on toimeliaasti vaikuttanut Heinolassa monilla alueilla ja yhteistyön avulla halunnut kehittää kymmeniä vuosia kotikaupunkiansa muun muassa urheilusaralla Heinolan Kiekossa, nuorkauppakamari-, LC-Heinolan Tähdet -toiminnassa. Hän on ollut aktiivisesti mukana erilaisissa kaupungin kehittämisprojekteissa vuodesta 1996 lähtien.

Tämän hetken tärkein kehittämiskohde on Heinolan keskustan kehittäminen. Irja Mällösen toimesta perustettiin Heinolan Kaupunkisydän ry vuonna 2011, jonka puheenjohtajana hän toimii. Yhdistys on kaupungin, yrittäjien ja yhdistysten yhteistyöelin, jonka työn tavoitteena on lähivuosina saada yhteistyöllä Heinolan keskusta ja tori kehitetyksi pikku kaupunkiin sopivaksi ja toimivaksi kaupunkikeskustaksi.

Uusi unikeko haluaa tulevaisuudessa yhä enemmän markkinoida Heinolan myönteisiä ominaisuuksia. ”Pikku kaupunki, suuri elämä!” Hyvä ohje meille kaikille heinolalaisille.

Unikekotitteli on Heinolan vanhin arvonimi kylpyläajalta.

Heinola-Seura on saanut kunnian valita vuosittain unikeon. Unikeon valinnan vahvana perusteena korostuu se, että valinta on ennen kaikkea työstä kotikaupunkimme Heinolan hyväksi.

Heinola-Seura haluaa vuotuisen unikeon valinnallaan nostaa esiin omilla kriteereillään ansioituneita heinolalaisia yksi kerrallaan ja nimittää heidät unikeon arvonimikkeellä kaupungin historiaan.
Heinolassa valitut unikeot edustavat hienosti oman aikansa arvostettuja Heinolan hyväksi tekijöitä. Kaikki 21 edellistä unikekoa ovat olleet hyvä otos henkilöistä, jotka ovat eri aloilla toimineet unikekotittelin arvoisesti kaupunkimme parhaaksi, tasalaatuinen sarja positiivisia Heinolan puolestapuhujia ja tekijöitä.

”Uuden ajan”
HEINOLAN UNIKEOT
1995 kirkkoherra Hannu Niskanen
1996 verojohtaja Seppo Käkelä
1997 kultaseppä Veikko Rantanen
1998 kauppias Jaakko Juurikkala
1999 rehtori Pirkko Marjavaara
2000 päätoimittaja Erkki Puputti
2001 kaupunginjohtaja Hannu Komonen
2002 kapellimestari Markku Johansson
2003 palomestari Hannu Koski
2004 tiedottaja Merja Ojansivu
2005 yrittäjä Kalevi Porvari
2006 toiminnanjohtaja Mauno Kuusela
2007 rovasti Anja Mastosalo
2008 toimitusjohtaja Pekka Rusila
2009 lintutarhan hoitaja Olli Vuori
2010 luokanopettaja Maila Pakarinen
2011 liikuntatoimenjohtaja Matti Nieminen
2012 yrittäjä Päivi Niemiaho
2013 talouspäällikkö Matti Halme
2014 kaupunginjohtaja Jussi Teittinen
2015 päätoimittaja Jari Niemi
2016 yrittäjä Irja Mällönen-Valkeinen

Teksti: Kalevi Peltola

Kommentit