Liikunta ja urheilu

FC-84 jälleen Plaania vahvempi

Union Plaani joutui taipumaan kotikentällä sarjan viime kauden mestari FC-84:lle. Kovasta taistelusta huolimatta kaikki sarjapisteet matkasivat sata kilometriä 5-tietä pohjoisen suuntaan maalein 1-4 (0-1).

Sarjajohtaja Virkyn päänahkaa himoitseva Mikkelin FC-84 haki Heinolasta arvokkaan pistepotin. Viime viikolla sarjan kärkikamppailussa Mikkelissä FC-84 kaatoi Virkyn ja joukkue on vain kahden pisteen päässä ottelun enemmän pelanneesta lappeenrantalaispoppoosta.

Union Plaanin sarjasijoitus on vielä ainakin toistaiseksi neljäs. Perjantaina Ristiinassa ottavat yhteen kaksi pistettä Plaanin edellä oleva KoPa ja heinolalaisten perävaloissa pisteen päässä roikkuva Ri-Pa.

Vaikka Plaani ei paperilla parasta nippua kasaan tällä kertaa saanutkaan, oli ilme kentällä taisteleva ja ottelussa oli kaikki ainekset huomattavasti tiukempaan spektaakkeliin. Ottelun alkuun Plaani lähti ennakkoluulottomasti ja rohkeasti hyökäten.

Jo heti alkuminuuteilla nähtiin mikkeliläismaalilla ensimmäinen vaarallinen tekopaikka. Plaani jatkoi hyviä hyökkäyksiään, eikä vetojen kanssa jääty pihtaamaan. FC-84 sai pidemmän päälle juonesta kiinni ja vieraat siirtyivät 0-1 johtoon Lasse Malhosen päämaalilla ottelun 34 peliminuutilla. Samoissa lukemissa lähdettiin viettämään puoliaikataukoa.

Vieraat rankaisivat toisen puoliajan viidennellä minuutilla toistamiseen Antti Kajakosken pukattua pallon ohi Plaanin maalia vartioineen Antti Rautiolan. Toivon kipinä heräsi henkiin neljä minuuttia myöhemmin, kun Plaanille tarjoutui tilaisuus kavennukseen rangaistuspotkun muodossa.

Pallon taakse asettunut joukkueen kapteeni Mikko Halla reputti pallon ammattilaismaisella tarkkuudella kaventaen tilanteeksi 1-2. Hetkeä myöhemmin FC-84:n maalilla oli jälleen hässäkkää. Toisen rankkarin viheltäminen oli jo lähellä, mutta yleisön ja kotijoukkueen pelaajien äänekkäästä protestoinnista huolimatta peli sai jatkua.

Vaikka FC-84:lla ei ollut yhtä vaihtomiestä enempää lisämiehiä matkassa, pystyi joukkue kiristämään ruuvia loppua kohden ja puolustamaan Plaanin pois maalintekopaikoilta. Joona Koivula ja Malhonen toisella onnistumisellaan lisäsivät vielä vieraiden maalisaldoa ja näin loppulukemiksi tulostaululle jäi jokseenkin selvähköt 1-4 numerot.

Union Plaanin osalta taistelu jatkuu 27.08.2016 klo 13:00 kotikentällä, jolloin vieraaksi saapuu sarjakolmonen KoPa.

unionplaani.com

Kommentit