Yleinen

Sadonkorjuumarkkinat lähestyvät

Vuosi sitten pyörähti käyntiin Sadonkorjuumarkkinat elokuun lopussa Rantapuistossa. Yli 30 myyjää oli saatu innolla mukaan aloittamaan uudella nimellä, mutta Heinola-Seuran 1985 aloittaman Perinnetorin perinteitä kunnioittaen toritapahtumaan.

Tapahtuma oli uudenlaista yhdessäoloa monipuolisella ja kotikutoisella ohjelmalla Rantapuiston lehmusten varjossa.

Heinolan Tapahtumatoimiston toteuttama markkinapäivä, yhteistyössä kulttuuritoimiston, Heinola-Seuran, Heinolan Kaupunkisydänyhdistyksen ja Heinolan Heilan kanssa oli onnistunut. Yleisömäärä kertoi siitä, että uusi tulokas vauhditti järjestäjiä seuraaviinkin uusiin tapahtumaprojekteihin. Joten se toteutuu, uusi syksy aloitetaan samalla fiilingillä ensi lauantaina 27.8.2016.  On syntymässä mukava perinne.

Elinkeinojohtaja Heikki Mäkilä avasi silloin tapahtuman. Hän onnitteli uudesta tapahtumasta ja oli iloinen siitä, että käsityön ja käsillä tehdyn työn arvostus on vahvasti esillä Rantapuistossa.

– Sadonkorjuumarkkinat on hyvä lisä Heinolan tapahtumakalenteriin. Pisteet siitä, että meillä on monipuoliseen palettiin taas yksi tapahtuma lisää, joka ei ole riippuvainen kaupungin aktiivisuudesta. Järjestäjänähän on Heinolan tapahtumatoimisto yhteistyökumppaneineen.

Vanhoja perinteitä noudattaen Heinola-Seuran talkoolaiset ovat varanneet taas tarjolle rukihista uutispuuroa joko voisilmän tai puolukkasurvoksen kera. Puuro saa varmasti monet muistelemaan omia entisaikojen uutispuurokokemuksiaan. Vielä tämän ajan puuron maistelijoilla on omia kokemuksia klupuriihellä olosta ja riihen tuoksusta, jonka taas uutispuuro tuo mukanaan..

Markkinapöydät notkuvat herkuista, käsitöistä ja tietysti sadonkorjuun antimista.

Jotta muutenkin viihdyttäisiin markkinoilla, järjestäjät lupaavat viime vuotisen tapahtuman tapaan pirteää ohjelmaa, mukavaa yhdessä oloa taaskin.

Tätä kaikkea vaatii yhteinen teemamme Pieni kaupunki, iso elämä.

Isoa elämää olemme me yhdessä toteuttamassa Sadonkorjuumarkkinoillakin. Pienen kaupungin iso elämä jatkuu illan tullen Siltasaaren Venetsian karnevaaleissa.

Teksti ja kuva: Kalevi Peltola

Kommentit