Yleinen

Heinolan III Moottorisahauksen puuveistokisat

Puuveistokisat järjestetään kolmatta kertaa Heinolan Citymarketin P-alueella 14.-15.10.2016.

Kisoihin osallistuu kymmenen Suomen johtavaa puuveistäjää. Tänä vuonna SM- kisojen voittaja Ilomatsin pikakisassa Timo Nevalainen. Hän voitti myös viime vuonna Heinolan kisat. Kisat viime vuonna voittanut ja Ilomantsin pikakisassa SM-kisat voittanut Timo Nevalainen osallistuu tänäkin vuonna. Ensimmäistä kertaa Heinolan kisoihin osallistuvat Tauno Kangasluoma Jämsästä, Kimmo Tarvainen Mäntyharjulta, Ulla Haglund Alavetelistä ja Marika Wallden Orivedeltä. Marika on aikaisemmin osallistunut Heinolan hiekanveistokisoihin. Tänä vuonnakin mukana on myös Heinolan oma veistäjä, Rake Leino. Muut osanottajat ovat: Lasse Kangasjärvi, Markku Tuominen, Tarmo Kovanen, Vesa Kuukka. Tulijoita on ollut enemmän kuin mitä kisaan pystytään ottamaan.

Puuaihiot halkaisijaltaan noin 50-60cm ja pituudeltaan noin 70cm ja 170cm lahjoittaa ja tuo paikalle Versowood Vierumäeltä. Veistosten aiheet ovat perjantaina ”Lemmikki” ja lauantaina ”Lasten satuhahmo”. Sahat soivat perjantaina klo 15-17 ja lauantaina klo 8.30-15. Palkinnot kilpailijoille jaetaan yleisöäänestyksen perusteella. Taideteokset ovat Citymarketin aulassa arvosteltavissa ja ostettavissa 29.10. saakka.

Tänä vuonna SM-kisat olivat Ilomatsissa ja ensi vuonna Punkaharjulla. Kisat myöntää Puuveistäjät ry. Heinola on anonut SM-kisoja 2018. Päätös tulee 1.11.2016 mennessä. Toivottavasti myönteinen. Heinolassa kisailleet veistäjät sanovat että kisat ovat olleet parhaiten järjestetty, missä ovat olleet mukana.

Ohjelmalavalle astuu lauantaina klo 11, 13 ja 14 Satu Pekkala ja Jouko Keskinen, klo 12 ja klo 15 ”Pirre” eli Eija Vilpas ja klo 15.15 ”kauppaneuvos” Rethro, joka pitää lyhyen oppimäärän mukaisen luennon ”Miten markkinoin Heinolaa?” ja myy huutokaupalla, ilman pohjahintaa, edellisenä päivänä sahattuja taideteoksia ja Pelkkakiven tuotteita sekä yllätyksellisen kahvisäkin.

Keskustan turistipysäkiltä ilmainen kuljetus lauantaina 15.10. klo 10-17, lähtö turistipysäkiltä joka tasatunti ja paluu Citymarketin pysäkiltä aina puolelta.

Teksti ja kuva: Pekka Rusila

Kommentit