Yleinen

Pohjois-Skandinavian vaellusreitit -luento kirjastossa ke 19.10. klo 18-19

Harri Ahonen saapuu Heinolan liikuntapalveluiden ja kirjaston järjestämään tilaisuuteen pitämään luennon, joka käsittelee hänen kirjansa aihepiiriä, Pohjois-Skandinavian luontoa ja siellä sijaitsevia luonnonsuojelualueita ja vaellusreittejä sekä Pohjois-Norjan ja -Ruotsin vaelluskulttuuria. Esitykseen kuuluu myös runsaasti valokuvia.

Ahosen kirja ’Pohjois-Skandinavian vaellusreitit’ julkaistiin kesällä 2014, ja se on saanut hyvän vastaanoton niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Siitä otettiin tänä vuonna jo kolmas painos. Kirja on herättänyt kiinnostusta myös Keski-Euroopassa ja se julkaistaan Saksassa keväällä 2017.

Vaellusympäristönä Pohjois-Skandinavia on ainutlaatuinen. Se on täynnä kansallispuistoja, luonnonpuistoja sekä muita suojelualueita. Siellä sijaitsee mm. Pohjois-Skandinavian suurin suojelualue Vindelfjällen naturreservat sekä Saltfjellet-Svartisenin kansallispuistossa mahtava jäätikkö nimeltä Svartisen. Näiden kahden esimerkin lisäksi Pohjois-Skandinavian alueelta löytyy monia ihmeellisiä ja merkillisiä paikkoja, joihin pääsee tutustumaan merkittyjä reittejä käyttämällä.

lastukirjastot.fi/heinola

Kommentit