Yleinen

Kauppakadun joulutuvan kuuset

Sininen, runsaasti koristeltu kuusi oli yleisön mieleen.

Täynnä joulun tunnelmaa oleva Kauppakadun Joulutupa koristelluine joulukuusineen saavutti yleisön suosion ja ihailun erilaisena virkistävänä joulutapahtumana Heinolassa. Joulukuusen koristelukin voi olla taidetta.

Joulutuvan idea lähti liikkeelle huolesta keskustan tyhjistä liikehuoneistoista. Joulutuvaksi puettu Kauppakadun liikehuoneisto oli yksi näistä tyhjillään olevista liiketiloista. Kauppakadun Joulutupa avautui toisen kerran Heinolan joulunavauksen yhteydessä. Joulutuvassa oli seitsemän tunnetun heinolalaisen koristelemia joulukuusia. Edellisen joulun koristelijat ovat valinneet omat seuraajansa tämän näyttelyn koristelijoiksi. Näyttelyssä kävijät arvailivat kuusen koristelijat ja valitsivat mieluisan kuusensa. Näyttely edustaa uudenlaista jouluun johdattavaa jouluperinnettä Heinolassa.

Joulukuusinäyttelyllä tulee olemaan hyvä tulevaisuus tulevinakin jouluina. Niin lämmöllä ovat kävijät ihastelleet näyttelyn kuusia. Näyttelyssä Heinolan ulkopuolelta vierailleet ovat luvanneet viedä idean omille paikkakunnilleen, joka kertoo siitä, että näyttelyllä on kantava teema.

Yleisö jätti 415 äänestyslipuketta. Kaikkiaan näyttelyssä kävi yleisöä vähän yli viisisataa henkilöä. Koristelluista joulukuusista kaksi nousi kävijöiden mieluisimmaksi kuuseksi.

Eniten ääniä sai Piia-Pauliina Peltola sinisellä kuusellaan. Se keräsi 177 ääntä. Kuusi oli koristeltu koristelijan vuosikymmeninä keräämillään sinisävytteisillä koristeilla. Runsaasti koristellussa kuusessa oli melkein kaikki koristeet erilaisia. Koristelu ennakoi vähän jo ensi vuoden kuusenkoristelutrendiä sinisyyttä itsenäisyyden juhlavuonna.

Toiseksi eniten ääniä sai Anna-Kaisa Pihla, yhteensä 125. Kuusi oli tasapainoisen ilmavasti koristeltu. Kuusessa oli paljon omin käsin tehtyjä koristeita. Taidevalokuvat oli piilotettu lasipallojen sisään.

Kolmanneksi sijoittui Anja Mastosalon perinteisillä koristeilla koristeltu kuusi lippuineen ja nauhoineen. Monet kokivat sen lapsuutensa kuusena.

Kiitos koristelijoille ja runsaalle yleisölle mielenkiinnosta näyttelyä kohtaan. Ensi vuonna Kauppakadun joulukuuset ovat taas erilaisesti koristeltuja ja yhtä kiehtovia joulun keskipisteitä.

Teksti ja kuvat: Kalevi Peltola

Kommentit