Kulttuuri Yleinen

Allin päivä on Heinolan kotiseutupäivä

Heinolan kotiseutupäivää vietetään tämän vuoden Allin päivänä tammikuun 31. päivänä kymmenennen kerran.

Heinola-Seuran aloite Kotiseutupäivän viettämisestä Allin päivänä pidettiin alun alkaen todellisena täysosumana. Heinolan kaupunginhallitus teki virallisen päätöksen päivän viettämisestä 5.11.2007.

Aluksi kotiseutupäivää vuonna 2008 vietettiin pienimuotoisesti Allin päivän nimipäiväkahvien merkeissä Vanhassa Pappilassa. Myöhemmin päivästä on kehittynyt moniohjelmainen kotiseutupäivä, jonka tarkoituksena on ollut halu kohottaa kotiseututyön arvostusta ja työn heinolalaisia perinteitä. Päivän tärkeimmäksi tilaisuudeksi on noussut kotiseutujuhla, joko Vanhassa Pappilassa tai seurakuntakeskuksessa, jossa monipuolisen kulttuuriohjelman lisäksi jaetaan kotiseututyön ansiomerkkejä.

Viime vuosina yhdeksi päivän kohokohdaksi on muodostunut ”Kadonnutta Heinolaa” -valokuvanäyttelyn avajaistapahtuma kaupunginmuseossa, joissa näyttelyissä on vanhoin valokuvin kerrottu tarinaa jo kadonneesta Heinolan kaupunkikuvasta.

Heinolan oma kotiseutupäivä on saanut sille kuuluvan arvon ja arvostuksen ja kasvanut vuosien aikana keskitalven tärkeimmäksi juhlapäiväksi.

Jos haluat nostalgisesti viivähtää edellisvuosien kotiseutupäivien tunnelmissa, löydät niistä tarinaa ja kuvalöydöksiä linkin takaa.

http://artos.pp.fi/heinola-seura/ajankohtaista.htm

Teksti ja kuva: Kalevi Peltola

Kommentit