Kulttuuri Yleinen

Suomi 100 v: ”Soi laulu Suomen vapahan, soi ajast’ aikahan!”

Tervetuloa laulamaan juhlavuoden kunniaksi puhallinorkesterin säestyksellä isänmaallisten laulujen parhaimmistoa sunnuntaina 12. päivänä maaliskuuta klo 14.00. Tilaisuuden alussa klo 13.30 lähtien kahvitarjoilu.

Musiikilla on ollut tärkeä osuus Suomen kansallistunteen herättämisessä. Jo Jean Sibeliuksen Finlandian merkitys aikanaan on nähty pienen maan musiikillisena vapauden kaipuuna ja toivon kuvauksena. Itsenäisyyden ajan isänmaalliset laulut ovat sadan vuoden ajan vahvistaneet ja nostaneet suomalaisten itsenäisyystahtoa. Maakuntalaulut edustavat isänmaallisten laulujen osalta vahvaa tuntoa eri puolilla Suomea asuvien maakuntarakkaudesta.

Sunnuntain laulutilaisuudessa vahvistetaan juhlavuoden alussa heinolalaisten itsenäisyystuntoja monipuolisen lauluohjelmiston avulla.

Heinolan musiikinystävien puhallinorkesterin johto: Markus Ihajoki

Laulun johto: Seppo Hokkanen

Pianosäestykset: Eero Kettunen

Tilaisuuden juonto: Kalevi Peltola

Tilaisuuden järjestävät Heinola-Seura, Heinolan Musiikinystävät ja Heinolan seudun Senioriopettajat.

Teksti: Kalevi Peltola

Kommentit