Yleinen

Itsenäisyyden juhlavuoden 2017 unikeko haussa

Vuoden 2016 unikeko Irja Mällönen-Valkeiselle etsitään seuraajaa. Unikeko -nimitys on Heinolan vanhin arvonimi. Heinola-Seura on saanut kunnian valita vuosittain unikeon. Unikeon valinnan vahvana perusteena korostuu se, että valinta on ennen kaikkea työstä kotikaupunkimme Heinolan hyväksi. Unikeonpäivän aamussa Kylpylän rannassa Heinolan 23. unikeko saa kasteen ja arvostetun arvonimen.

Heinolassa valitut unikeot edustavat oman aikansa arvostettuja Heinolan hyväksi tekijöitä. Kaikki 22 edellistä unikekoa ovat olleet hyvä otos henkilöistä, jotka ovat eri aloilla toimineet unikekotittelin arvoisesti kaupunkimme hyväksi. Valittujen unikekojen virka- ja työnimikkeet kertovat myös siitä, että valitut unikeot ovat toimineet laaja-alaisesti elämän eri aloilla, tasalaatuinen sarja positiivisia Heinolan puolestapuhujia ja tekijöitä.

Heinolalaisilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa tulevan unikeon valintaan jättämällä oma ehdotus perusteluin kirjastoon, kulttuuritoimistoon tai Ainomarian liikkeeseen 20. päivään heinäkuuta mennessä. Heinola-Seura valitsee ehdokkaista parhaimmaksi katsomansa henkilön vuoden 2017 unikeoksi.

Teksti ja kuva: Kalevi Peltola

Kommentit