Kulttuuri Seurakunta Yleinen

Seurakunnassa hiljainen viikko on vilkasta aikaa

Kuulumisia Heinolan seurakunnasta                                                                                                      22.3.2018

Seurakunta elää kalenterivuoden, mutta ennen kaikkea kirkkovuoden tapahtumien mukaan. Juuri nyt lähestytään hiljaista viikkoa, jota kutsutaan myös suureksi viikoksi ja kärsimysviikoksi. Silloin koko kristikunta hiljenee Jeesuksen kärsimysten puhuttelemana. Tapahtumien puolesta hiljainen viikko on vilkasta aikaa. Pääsiäishartauksia vietetään palvelutaloissa ja kerhoissa. Joka päivä on kirkoissa tilaisuuksia, jotka tarjoavat mahdollisuuden tulla yhdessä suuren sanoman äärelle. Hiljainen viikko huipentuu kiirastorstain ja pitkäperjantain tapahtumien kautta suureen riemuun pääsiäisyön messussa. Kristus on ylösnoussut! Vaikka pääsiäisen juhlinta kodeissa monesti päättyy vapaapäivien vaihtuessa taas arkeen, niin seurakunnan elämässä se vasta alkaa. Pääsiäisaikaa kestää helluntaihin saakka.

Vuosi 2018 on seurakunnassa vaalivuosi. Keväällä kirkkovaltuusto valitsee uuden kirkkoherran Simo-Pekka Rantalan jäädessä eläkkeelle. Syksyllä ovat vuorossa seurakuntavaalit. Niissä seurakuntalaiset pääsevät äänestämään luottamushenkilöt seuraaviksi vuosiksi. Luottamushenkilöt päättävät muun muassa siitä, ketkä valitaan seurakunnan työntekijöiksi, minkälaista toimintaa järjestetään, mihin seurakunnan rahoja käytetään ja vaikuttavat myös siihen, ketä maallikkojäseniä kirkolliskokoukseen valitaan. Jos näihin asioihin haluaa itse päästä vaikuttamaan, nyt on aika asettua ehdolle.

Talven aikana seurakunta on sulkenut joitakin tilojaan sisäilmaongelmien selvittelyn vuoksi. Vaikka seurakuntakeskus on hiljentynyt, toimintaa järjestetään eri puolilla kaupunkia lähes entiseen malliin. Lampikadulla vanhan oikeustalon tiloissa toimivat kirkkoherranvirasto, taloustoimisto ja diakoniatoimisto. Alakerran kokoontumistilat on nimetty seurakuntakodiksi ja lähetyssopeksi. Ne palvelevat ryhmien kokoontumispaikkana, kirkkokahveilla ja ovat myös vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin. Kahdessa kauniissa kirkossamme vietetään messua joka sunnuntai. Kurkkaa muut ajankohtaiset tapahtumat osoitteesta www.heinolanseurakunta.fi. Olet tervetullut mukaan!

 

Irja Voutila

Lähetyssihteeri

Kommentit