Kulttuuri Lapset ja nuoret Seniorit Yleinen

Kohtaaminen kirjastossa

Sain tänä iltana kokea kaksi mielenkiintoista kohtaamista Heinolan kirjastossa. Rikoskirjailija Jarkko Sipilä oli kertomassa dekkareistaan, joita hän on vuosien varrella kirjoittanut jo kahdeksantoista kappaletta. Kansa lukee niitä paljon, joten Jaralla ei hätä päivää, mutta roistoilla on. ”Faktaa pitää olla, se lisää uskottavuutta”, sanoi Jara. Suomen alamaailma on tullut hänelle tutuksi myös sen kautta, että hän on toiminut rikostoimittajana. Hän on itse seurannut oikeudenkäyntejä ja tutkinut kuulustelupöytäkirjoja. Jännittävä kohtaaminen!

Toinen hyvä kohtaaminen sai sydämen nyrjähtämään paikaltaan. Komea ja nätti lukioluokallinen poikia ja tyttöjä pelmahti eturiviin. He istuivat suorana, ei pyörimistä tuoleissa, ei pulinaa, ei kännykän räpläämistä, ei matopelejä. He kuuntelivat ja käyttäytyivät. Nuoria, osaavia ja uteliailta. He ovat osa tulevaisuutta. Hienoa! Kirjastolle suuri kiitos.

-Raija Saarela

Kommentit