Yleinen

Yhteistyön kauha

Oletteko koskaan aiemmin kuulleet tarinaa pienen kylän isännästä, Pietarista ja auttavan kädenojennuksen merkityksestä?

Kohtaamisten illassa 2.5 keskiviikkona kokoontuneet yhdistysten edustajat kuulivat tuon tarinan sekä uutisen uudesta yhdistykseltä yhdistykselle kiertävästä Yhteistyön kauhasta.

Kauha luovutetaan vuosittain esimerkillistä yhteistyötä tehneelle yhdistykselle tai yhteisölle. Ensimmäisen palkinnonsaajan tulee valitsemaan Kohtaamisia Heinolassa -komitea. Jatkossa yhdistykset päättävät tykönään, kelle palkinto siirtyy seuraavaksi. Yhteistyön kauha luovutetaan Heinolan kesänavauksessa 26.5.2018.

 

Tarina:

Pienen kylän isäntä oli tullut maallisen matkansa päähän ja kohtasi taivaan portilla Pietarin. Pietari kehui isäntää nuhteettomasti eletystä elämästä ja halusi tarjota hänelle kalakeittoa. Isäntä johdatettiin suuren salin ovelle. Salin pöydille oli katettu kattiloita, joissa höyrysi herkullista kalakeittoa. Ihmiset pöytien ympärillä näyttivät kuitenkin nälkäisiltä ja surkeilta. He yrittivät syödä, mutta ruokailu ei onnistunut, sillä heillä oli käsien paikoilla pitkät kauhat. Isäntä pelästyi näkyä ja säntäsi pois. Seuraavaksi Pietari saattoi isännän toisen salin ovelle. Näky oli lähestulkoon sama. Pöydillä notkui herkullista kalakeittoa ja ruokailijoiden käsien paikoilla oli pitkät kauhat. Tämän salin väki näytti kuitenkin tyytyväisiltä ja kylläisiltä. Toisin kuin ensimmäisen salin väellä, tämän väen ruokailu pitkillä kauhakäsillä onnistui, sillä he syöttivät toinen toisiaan.

Kommentit