Yleinen

ILONA-ryhmä – aidosti iloisella asialla

Hoilonpuiston leikkipuistossa Jyrängössä vieraillessasi kohtaat iloisen ja värikkään pöllöaiheisen neulegraffitin, jonka on tehnyt ILONA-ryhmä.

ILONA-ryhmä on Heinolan kaupungin työllisyyspalveluiden kuntouttavan työtoiminnan ryhmä. Se pyrkii tuottamaan omalla toiminnallaan iloa sekä itselleen että kanssakulkijoilleen. Ryhmä toimii pääasiallisesti Jyrängön kaupunginosassa ja se pyrkii edistämään myös yhteisöllisyyttä.

Ryhmä on toteuttanut yhteistyökumppaniensa heijastinlahjoitusten avulla heijastinjakelun ja heijastinpuutoiminnan Jyrängön kaupunginosassa, osoitteessa Keskuskatu 22. Jokainen voi osallistua toimintaan tuomalla tai hakemalla puusta heijastimia. Tulevan syyssesongin myötä tämä toiminta tulee taas vilkastumaan.

Ryhmä on vieraillut myös Palvelukeskus Hopeasillassa tavoitteenaan piristää asukkaitten elämää tarjoamalla virikkeitä ja tuottamalla silmäniloa ryhmäläisten kädentaitojen avulla.

Ikääntyvien lisäksi ILONA-ryhmä on halunnut omalla toiminnallaan tukea myös lasten ja perheitten hyvinvointia. Kyllin hyvä-neulegraffitityön tavoitteena on ilahduttaa ja kannustaa lapsia sekä viestiä heille välittämisestä.

Sinäkin voit olla mukana tässä yhteisöllisessä teossa tekemällä yksin tai vaikkapa kaveriporukalla neulegraffitin Hoilonpuiston puihin niitä vahingoittamatta. Tehdään siitä yhdessä värikäs, iloinen mutta myös siisti paikka. Poistathan teoksesi kun se on täysin palvellut.

Ota haaste vastaan! Tervetuloa mukaan luomaan uutta ilmettä ja iloa!

Tarvittaessa tavoitat ILONAN sähköpostiosoitteesta ilona@heinola.fi

Teksti ja kuvat: Eila Oksanen

Kommentit