Lapset ja nuoret Liikunta ja urheilu Seurakunta Yhdistykset Yleinen

Kesällä seurakunta on pihalla, järvenrannalla ja leirinuotiolla

Kesäaika muuttaa seurakunnan toimintaa ja monet tapahtumat siirtyvät sisätiloista ulos. Vaikka useimmat piirit ja ryhmät pitävät kesätaukoa, ei ilman seurakuntayhteyttä tarvitse jäädä kesälläkään. Hengellistä ravintoa on tarjolla paitsi jumalanpalveluksissa, myös esimerkiksi Maaherrankadun kerhopisteen pihalla järjestettävillä telttapäivillä 17–19.6. ja pihaseuroissa, joita pidetään kodeissa joka toinen viikko juhannuksen jälkeen. Lasten kanssa voi tulla kellotapulille tapaamaan Otto Kirkonrottaa tai touhuta pihapäivissä eri puolilla Heinolaa. Sulkavankosken kesäkodilla järjestetään juhannusaattona kokkojuhla ja pitkin kesää avoimia saunavuoroja sekä ohjelmallisia saunailtoja. Tapahtumista ilmoitetaan tuttuun tapaan Kirkonseutu-lehdessä ja kotisivujen tapahtumakalenterissa, www.heinolanseurakunta.fi.

Seurakunnan kesätapahtumissa minusta on usein tuntunut, että niissä on erityisen leppoisa ja kiireetön tunnelma. Näin taitaa olla lyhyen ja valoisan kesän muissakin kohtaamisissa. Kun arjen kiireet eivät paina ja valoa riittää askareisiin iltamyöhälle asti, on aikaa kohdata myös toinen ihminen kiireettömästi ja pysähtyä vaihtamaan kuulumisia. Olisiko suvi myös aikaa, jolloin ehtii ottaa käteensä Raamatun tai hengellisen kirjan ja syventyä siihen tarkemmin? Jättää turha suorittaminen ja kuulostella, mitä oma sisin juuri nyt kaipaa. Olisiko tänä kesänä aikaa itselle, toisille ihmisille ja Jumalalle?

Irja Voutila
lähetyssihteeri

Kommentit