Marjan matkassa Yleinen

Lähdetäänkö retkelle?

Miten saat lapset mukaan metsään, onhan siellä hyttysiä ja teinien mielestä, ei ehkä niin tekemistäkään. Nyt kuivan kauden aikaan ei edes voi paistaa makkaraa. Pikkupoika innostui kovasti, kun kuuli, että voi ottaa ongen mukaan.
Hän kaivoi pihaan monen monta monttua ja matoja löytyi yllin kyllin purkin pohjalle. Sitten repullinen eväitä ja matkaan.
Täältä tullaan Saittalahti! Olipa laitettu kivat uudet kyltitkin Tähtihovin lenkiltä opastamaan perille.
Ja niin vierähti iltapäivä ulkona retkellä. Poika sai oikein särjenkin kissalle kotiin tuomiseksi ja uida polskutti kalliolta viilennykseksi. Kivaa oli kaikilla lähilaavulla. Mennään kyllä toistekkin.

Kuvan perhonen on haapaperhonen, joita siellä lenteli kesäpäivän kirkkaudessa parikin.
Aina ei tarvitse lähteä kauas kansallispuistoon upeita maisemia etsimään. Jos haluaa mennä vaativampaa reittiä pitkin, kannattaa lähteä rantoja pitkin Tähtihovin lenkiltä, niin pääsee pikkaisen kalliokiipeilemäänkin.
Siinä tulee muuten ihan hikikin. Ja se käy jo kuntoilusta, suosittelen.

Marja Kytö
Tuokiokuvia väreistä, elämästä ja eläimistä

 

Kommentit